22 Eylül 2024 Pazar

Sırada Ne Var ?


Her şeyin hızla değiştiği ve belirsizliğin hakim olduğu bu günlerde
Rolf Jensen 'ın Düş Toplumu adlı kitabını tekrar okuma ihtiyacı hissettim.

Kitap 2004 yılında yayınlanmış olsa da, iş ve yaşam hakkındaki öngörüler bugünleri anlatıyordu. Belirsizliğin yoğun olduğu bu yeni dönem için "Düş Toplumu" ilham veren pek çok açılım sunuyor. Düş Toplumu adlı bu kitap o yıllarda da beni oldukça heyecanlandırmıştı, sezgi şeklindeki öngörülerimi yazar pek çok konuda teyit ediyordu , yalnız değildim:) 

Ve yine kolektif bilinç benim için kendini bir kez daha doğrulamıştı. 

Son günlerde," İşin Spiritüel yanı ve İş'te Yaratıcılık " üzerine olan çalışmalarım esnasında  , "Düş Toplumu" adlı kitaptaki yeni ünvanları gözden geçirmek istedim.

Doğru anımsıyordum, geleceğin yeni ünvanları  arasında bu konuları sahiplenecek ünvanlarda yer alıyordu. 

Bunlardan bazıları ; Akıl Moral Müdürü , Yetenekli İnsanları Kazanma Müdürü, Yaratıcılık Bilimcisi, Entelektüel Sermaye Müdürü , Yardımcı Hikayeci , Sosyal Mühendis 😇 idi.

Bilim ilimle birleşiyor, görünmeyenlerin görünür etkilerini de iyileştirmek gerekiyordu. 

Tüm bu gereklilikler , Bilgi Toplumundaki gün batımından kaynaklanıyordu. Fertler ve şirketler olarak bizler gereklerine kendimizi tam olarak alıştırmamış olsak dahi...

Avcı olduk, çiftçi olduk, fabrikada çalıştık ve halen simgesi bilgisayar olan bilgiye dayalı bir toplumda yaşıyor olsakta, beşinci tip toplum olan , "Düş Toplumu" ile karşı karşıyayız.  

Düş Toplumu adlı kitap, bilgi toplumunun halefi olan Düş Toplumunun bir proje planı ve kılavuzu olup, iş dünyasının, pazarın ve işten arta kalan zamanların neler getireceğini anlatıyor. Geleceğin ürünleri artık sadece aklımıza değil gönlümüze de hitap edecek nitelikte oluşturulacak. Ürünlere, hizmetlere duygusal değerler eklenecek.

Bilgi toplumuna takılıp kalmadan , geleceğin yenilikler dünyasına yelken açmak isteyenler ile bu yazı serimde buluşmak istedim. 

Her hafta Düş Toplumu kitap alıntıları ve  gelecek  öngörülerimi bu sayfa üzerinden sizlerle paylaşacağımYenilikleri önce uygulayabilenler , fark yaratan ve kazananlardan olacaktır.

Yeni dönem girişimcilerin iş konularını yenilenen piyasa kategorilerine göre belirlemelerinin faydalı olacağına inanıyorum. Gelecek bölümde, bu piyasa kategorilerinden bahsedeceğim.

Şirketler, kurumlar ve aile yaşantılarımız Düş Toplumu senaryolarına göre yeniden şekillenecek.

Olası senaryo ve teorilerin , şirketlerin İnovasyon ve Değişim Yönetimi çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. 

Düşlerden gerçeğe yolculuğumuza birlikte devam edebilmek dileği ile...

Sevgi, İnanç ve Umut her daim bizimle olsun.










  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sırada Ne Var ?

Her şeyin hızla değiştiği ve belirsizliğin hakim olduğu bu günlerde ,  Rolf Jensen 'ın Düş Toplumu adlı kitabını tekrar okuma ihtiyacı h...