12 Temmuz 2024 Cuma

OLMAK- YAPMAK- SAHİP OLMA YOLCULUĞU

OLMAK-YAPMAK-SAHİP OLMAK üçlüsü , kutsal geometrinin sanki en güzel ispatlarından biridir. Çoğu zaman "Olmaya çalışmak" çok uzun zaman alır. Olmadan yapılamayacağını , yapmadan sahip olunamayacağının farkında olunduğunda maceralı bir dizi yolculuk başlar.

Yaşam yolculuğunda, eklemeli bir dizi yolculuk serüveni hayatın evrensel kurallarını öğretir. Bütünün hayrına ,kazandırarak kazanma felsefesine sahip iseniz,(zamanı geldiğinde )  olduğunuz noktada,"  Hazırsın ! Bizim için yeterlisin" diyenlerin mesajları size ulaşır. Gelen mesajları dikkate aldığınızda "Olma çabası " , daha iyi olmaya evrilirken, eyleme geçme süreci nihayet başlamıştır.

Eyleme geçme yeni bir çapa atmayı , odaklanmayı gerektirir. Yenilenen günlük alışkanlıklar, ritüeller ile yolculuk nihayet yeni bir boyut kazanır. Eylem aşamasında, her yeni ürün yada hizmet için farklı bir hikaye yazılır. Her hikaye teması ve kahramanları ile özeldir.

En çok satan ürün yada hizmetler , en etkili hikayeye sahiptir. Hikayeler satın alınır ve nesiller boyu aktarılır. En güzel ürün yada hizmetin hikayesi anlatılarak , sürdürülebilir artan satış sağlamak mümkün olacaktır. Düş toplumu hikayecilerinin gereği , tam da bu noktada ortaya çıkmaktadır. 

En güzel hikayelerde buluşmak dileği ile 

Sevgi ile kalın...

M.Olcaysoy 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sırada Ne Var ?

Her şeyin hızla değiştiği ve belirsizliğin hakim olduğu bu günlerde ,  Rolf Jensen 'ın Düş Toplumu adlı kitabını tekrar okuma ihtiyacı h...