25 Temmuz 2024 Perşembe

Fark Yaratan Yenilikler İçin...

İş görüşmelerim esnasında, yerli bir firmamızın metaverse laboratuvar denemesinde bulunmak çok etkileyici bir deneyim idi.

Harika manzarası olan bir gökdelenin üst katlarında , şık bir dairede , kanepede oturmuş, boydan boya cam olan duvardan kuşbakışı manzarayı ve kuzey ışıklarını izliyordum. Yalnız, şık gizemli konforlu bir dairede idim. Metaverse ( evren ötesi) gözlüğünü takmış olduğum, sessizce diğer arkadaşların beni izlediği gerçeği olmasaydı , geri dönülmez bir mekanda kaybolduğum yanılgısına kapılabilirdim.

Engelleyici kök inançları ve alışkanlıkları değiştirebilmek için günümüzde kullanılan bilinçaltı dönüşüm teknikleri  uygulamalarında, " His yüklemeleri "için Metaverse deneyimleri çok faydalı olacaktır. Kişinin amacına özel kurgulanmış paralel gerçeklik çalışmalarında metaverse  uzmanı bilişimciler , psikologlar, psikiyatri doktorları ve koçların iyi bir işbirliği içerisinde çalışarak, daha iyiye yolculuğu olanları destekleye bileceklerine inanıyorum. Tedavi yada dönüşüm amacı olmaksızın , yalnızca daha fazla deneyim için ikinci sanal özel hayatları olan kişiler de olacaktır. Film seyretmek yerine , bir senaryoda istediğin  rolü oynayabilmek de farklı deneyimler yaşatacaktır.

Düşler Ülkesine Kaçış adlı henüz yayınlanmamış ikinci kitabımda, metaverse  zamanda yolculuk yapılabilecek sihirli gözlük olarak düşlemiştim. Kitaptaki pek çok şeyin yıllar sonra , hayatın içinde yerini bulması "İş ve Yaşamda Yaratıcılık "  üzerine çalışmalarım için bu kitabımdan alıntıları paylaşma ve kitabı tamamlama ihtiyacı hissetmeme neden oldu.

Kollektif bilinç ( ile  oluşan düşler -senaryolar-hikayeler için) ve farklı disiplinlerin işbirliği kaçınılmaz olmuştur. Her gerçek sonunda bir hikaye olarak kalır, yaşamdaki  gerçekliğiniz ise hikayeniz ile anlam bulur. 

Zaman zaman sizlerle , önce düşleyip,  yazıp sonra yaşadığım bazı olayları da paylaşacağım.

Sizler de düşlerinizi paylaşmak isterseniz, benimle iletişime geçebilirsiniz. 

Hayatı güzelleştiren , kolaylaştıranlardan olabilmek dileği ile...

Sevgilerimle 

Münevver OLCAYSOY 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sırada Ne Var ?

Her şeyin hızla değiştiği ve belirsizliğin hakim olduğu bu günlerde ,  Rolf Jensen 'ın Düş Toplumu adlı kitabını tekrar okuma ihtiyacı h...